Alleen Google verwerkt per dag al zo’n 5,5 miljard zoekopdrachten, dat komt neer op 63.000 zoekopdrachten per seconde. SEO is daarom een uitstekende manier om te zorgen dat meer potentiële klanten je merk zien. Bovendien zien veel mensen een bedrijf dat hoog in de zoekresultaten staat als een goed en betrouwbaar bedrijf. Als tweede zorgt een hoge ranking op veel gezochte zoekwoorden ervoor dat een website meer traffic (bezoekers) krijgt. Meer traffic betekent in veel gevallen meer omzet en dus meer winst. Als laatste zijn zoekmachines bij uitstek geschikt om nieuwe klanten aan je bedrijf te binden. In 54% van de gevallen ontdekken mensen nieuwe websites door een zoekmachine te gebruiken. De kans is ook nog eens twee keer zo groot dat deze bezoekers langer op de website blijven dan bij andere kanalen. Bedrijven die vroeg in het aankoopproces bezoekers naar hun website weten te krijgen kunnen zo dus nieuwe klanten aan zich binden.

Zoekopdrachten van consumenten

Zoekopdrachten die consumenten invoeren zijn onder te verdelen in drie types. Informational queries (bijvoorbeeld: steden in Europa), navigational queries (naam van een website die de bezoeker al kent, bijvoorbeeld: Bol.com) en transactional queries (bijvoorbeeld: hotel Rome boeken).

Het zoekproces van iemand die een verjaardagscadeau aan zijn vriendin wil geven kan als volgt zijn:

Zoekproces-verjaardagscadeau-vriendin

Verschillende soorten zoekopdrachten

Zoektermen die gericht zijn op het maken van een transactie (bijvoorbeeld: website laten bouwen) en zoektermen die ingevoerd worden om naar een bepaalde website te navigeren leveren het meeste conversie op.

Dit soort zoektermen zijn echter maar een klein onderdeel van het totaal aantal zoekopdrachten. Het overgrote deel (80%) van het totale zoekvolume bestaat uit mensen die op zoek zijn naar informatie(bijvoorbeeld: hoe installeer ik WordPress). Voor een bedrijf zijn deze zoektermen de ultieme kans om specifieke kennis over dit onderwerp te tonen en daarmee potentiële klanten op de website te krijgen. De vraag is uiteraard: hoe doe je dat zo effectief mogelijk? Wij kunnen je helpen om op beide typen zoektermen hoger in de zoekresultaten te worden weergegeven en daardoor beter zichtbaar te zijn voor jouw klant.

Zoekmachines en ROI

Zoekmachine optimalisatie heeft naast hierboven genoemde redenen een zeer gunstige return on investment (ROI). Uit onderzoek van Econsultancy blijkt dat voor de ondervraagde bedrijven, SEO het twee na beste online marketingkanaal is.Net boven SEO staat e-mail marketing, echter daarvoor moet je wel eerst wel e-mailadressen van potentiële klanten verzamelen. Met een goede SEO-strategie kun je deze adressen verzamelen.

ROI-SEO-Econsultancy

Neem contact met ons op

  •