Samen met jou formuleren we SEO doelstellingen. Wij zoeken daarna uit hoe we deze doelstellingen samen gaan halen en we zorgen ervoor dat resultaten meetbaar zijn.

Het formuleren van een SEO-strategie bestaat uit vier stappen: SEO doelstellingen bepalen, Analyseren, implementeren en meten. Een SEO-strategie stopt niet na verloop van tijd en er zal dus tijdens de gehele levensduur van je website aan gewerkt moeten worden.

Jouw doelstellingen

We beginnen het traject door met jou te bespreken wat je doelstellingen op gebied van SEO zijn. Wil je bijvoorbeeld alleen gevonden worden op zoektermen die een hoge conversie opleveren (bijvoorbeeld: Samsung smartphone kopen)? Of wil je met je website tijdens de gehele customer journey zichtbaar zijn (bijvoorbeeld: tijdens de oriëntatiefase)? Samen met jou bepalen we realistische doelstellingen voor jouw bedrijf.

Als het duidelijk is welke doelstelling jouw organisatie op gebied van SEO heeft is het belangrijk om eerst eens te inventariseren hoe je website er op dit moment voor staat. Dat doen wij door middel van een SEO scan en door te kijken hoe competitief de concurrentie is. Zo kunnen wij een inschatting maken hoeveel moeite het kost om je SEO doelstellingen te behalen.

Het bepalen van een strategie

Zodra alle plus- en minpunten in kaart gebracht zijn kan er begonnen worden met het bepalen van de strategie. Een (goede) SEO-strategie houdt rekening met de volgende punten:

  • Wat de organisatie onder de aandacht probeert te krijgen;
  • Wie de doelgroep is;
  • Het merk (beeld wat de doelgroep van jouw bedrijf heeft);
  • De structuur van de website;
  • Wat voor content er al op de website staat;
  • Het gemak waarmee de content en website structuur aangepast kan worden;

Als de bovenstaande punten geanalyseerd zijn kunnen we kijken welke zoekwoorden en onderwerpen interessant zijn om je met jouw website op te richten. Daarna kunnen we gaan nadenken op welke manier we ervoor gaan zorgen dat jouw website op deze zoektermen hoog in de zoekresultaten weergegeven gaat worden. Hoger in de zoekresultaten weergegeven worden wordt gedaan door het verbeteren van zowel on-page SEO als off-page SEO factoren.

Groei

Uiteraard houden we de vorderingen op het gebied van SEO bij. Dat doen wij door data van Ahrefs (SEO tool) en data van jouw Google Search Console en Google Analytics accounts te gebruiken. De informatie die wij hieruit halen gebruiken wij om de SEO strategie bij te sturen en te verbeteren.

Neem contact met ons op

  •