Wordt een online autoriteit in jouw vakgebied door middel van off-page SEO. Verkrijg verwijzingen van andere websites en boost jouw social media kanalen.

Een goede off-page SEO strategie gaat hand in hand met linkbuilding maar is niet alleen beperkt tot linkbuilding. Om een online autoriteit te worden in je vakgebied (en zo hoger in google’s zoekresultaten te verschijnen) is het belangrijk om de juiste mix te hebben van links van relevante websites naar jouw website en van social signals (zoals LinkedIn shares, Twitter tweets, Facebook likes).

Backlink analyse

Wij analyseren welke websites op dit moment naar jouw website verwijzen. Zo kun je zien wat voor soort websites er naar jouw content verwijzen. Deze informatie kunnen we gebruiken voor het opzetten van een linkbuilding campagne. Daarnaast brengen we in kaart welke links mogelijk schade aan de vindbaarheid van je website toe brengen. Google is in de loop der jaren steeds strenger geworden in het beoordelen van backlinks. Als Google het idee heeft dat veel links er alleen zijn om hoger in de zoekresultaten weergegeven te worden, dan is het mogelijk dat je dat in de toekomst een Google penalty oplevert.

Verwijderen van slechte links

Links die mogelijk negatieve impact hebben op de vindbaarheid van een website dienen verwijderd te worden. Wij analyseren welke dit zijn en verwijderen deze vervolgens in overeenstemming met jou.

Dit doen wij door:

  • mails naar websites te sturen met de vraag of de link verwijderd kan worden.
  • De Google disavow tool te gebruiken bij links die niet handmatig verwijderd kunnen worden.

Linkbuilding campagne

Wij gaan opzoek naar websites die interesse zouden kunnen hebben in het verwijzen naar de content die op jouw website staat. Met andere woorden: wij zoeken naar websites waarvoor jouw content meerwaarde heeft. Tevens zullen we bij elke website benoemen wat de SEO waarde van deze website is en hoe waardevol het dus is om hier vandaan een verwijzing te krijgen. Deze kansen kun je vervolgens zelf aanschrijven of het door ons laten doen.

Social media

Het is bekend dat Google social signals gebruikt om te bepalen welke webpagina’s bovenaan in de zoekresultaten weergegeven worden. Hoeveel waarde Google aan deze signalen hecht is echter niet bekend. Volgens ons moet je social media daarom vooral inzetten om de interactie met je doelgroep aan te gaan. Val je publiek niet lastig met vervelende advertenties waarvoor mensen niet op social media zitten maar speel in op de reden waarvoor mensen naar een specifiek platform komen. Wij kunnen je helpen met het maken van een strategisch social media plan om jouw doelgroep echt te raken.

Neem contact met ons op

  •